Smartlog v3 » Bogen om livets gåde » At tro er ingen viden.
Opret egen blog | Næste blog »

Bogen om livets gåde

En blog om min bog "Bogen om livets gåde", uddrag og kommentarer

At tro er ingen viden.

28. Oct 2010 13:45, bogen

Det er ikke nok at være stærk i troen, man skal også have en viden. En viden man selv har tilegnet sig. Det man troede på i går, ved man måske i dag. Langsomt arbejder man sig væk fra at tro til at vide. Man er nødt til selv at regne regnestykket, for at vide om det er rigtigt. Man kan selvfølgelig vælge at tro på at andre har regnet det rigtigt ud, men man ved det egentlig ikke før, man selv har regnet på det - først da får man en viden.

Alt bliver bygget op - lag på lag. Der er, og der lil altid være to sider af samme sag - alt indeholder sit eget modstykke, eller sin egen modpol. Det, den åndelige udvikling handler om er, at sammensmelte disse to sider, så de bliver til ét. Derved går det hele op i en højere enhed. Men hvis man prøver at fremprovekere det, kan det gå så gruelig galt. Ingen kan springe over, hvor gærdet er lavest. Alle skal gå linen ud.

Det er ligegyldigt om man har en religion eller ej - de kosmiske regler er ens for alle. Guddommen skabte mennesket i sit eget billede - vor sjæl er bygget op på samme måde som guddommens sjæl.

Ingen kan være et redskab for guddommens straf - skræk og angst er ikke hans redskab. Guddommen kræver intet af os for sin nåde og bamhjertighed. Han tvinger os ikke til at elske ham, men skænker os alligevel sin kærlighed.

Lyt til dit hjerts stemme, der finder du det sande svar. Sproget har ikke den store betydning i det store sammenhæng, men derimod, hvad ens sind indeholder.

Dette er blot en brøkdel af, hvad jeg har skrevet om. Hvad der står i et kapitel, kan bruges i dem alle. Hvad der står i alle kapitler kan bruges i det enkelte. Vil du vide mere - tryk blot på bøgerne i højre side eller spørg din boghandler, de kan bestille dem hjem.

Med venlig hilsen og god fornøjelse                                                    Inge Gravlund Pihl

Kommentarer

 1. nike free 3.0
  16. Jun 2011 10:23
  1

  Jeg var meget imponeret, må jeg sige. Jeg virkelig sjældent stødt på en blog,

  både lærerig og underholdende, så lad mig fortælle dig, du rammer det punkt.

  Din ide er fremtrædende; spørgsmål er ikke, hvad kloge mennesker siger. Jeg

  er glad for jeg er her ved en tilfældighed på denne ting i min forskning.

 2. nike air max
  31. Mar 2012 13:58
  2

  Lyt til dit hjerts stemme, der finder du det sande svar. Sproget har ikke den store betydning i det store sammenhæng, men derimod, hvad ens sind indeholder.

Tags

Arkiv